Spinaziewraps met tomatensaus

Makkelijk en gezond!

Getty Images

Maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Die eten we graag, zeker als ze ook nog eens gezond zijn. Probeer deze spinaziewraps met tomatensaus eens!

Ingrediënten

  • Wraps:
  • 2 pakken bloemtortilla’s (à 8 stuks à 43 gram)
  • 1 ½ kg verse spinazie, gewassen of 3-4 pakken (à 450 gram) diepvries gesneden bladspinazie, ontdooid
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels pesto
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Tomatensaus:
  • 1 pak gezeefde of gepureerde tomaten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels basilicum
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • 2 eetlepels koffieroom

Bereiding

Tomatensaus:
Verwarm de tomatensaus met de overige ingrediënten (behalve kaas en room) in een steelpan. Voeg de koffieroom toe als de saus pruttelt. Zet het vuur laag (niet laten koken!) en roer de Parmezaanse kaas erdoor.

Wraps:
Verhit de olie en fruit de uiensnippers. Voeg de spinazie in gedeelten toe en blijf 5 minuten roerbakken. Wanneer de spinazie geslonken is, voeg je de pesto toe. Goed omscheppen en het vuur uit doen. Rooster de pijnboompitten in een droge pan en meng ze door de spinazie.

Verwarm volgens de gebruiksaanwijzing intussen de tortilla's, 3 per persoon, (de overige 4 kunnen ingevroren worden). Vul de warme tortilla’s met het spinaziemengsel, rol ze op en schenk de tomatensaus erbij. Dit gerecht is koud ook lekker.

Auteur