Spitskoolsalade met balsamicodressing

Getty Images

Eenvoudig lekker

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1-2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram spitskool

Bereiding

  1. Bak het spek in een droge koekenpan bruin en krokant.
  2. Neem het spek uit de pan en roer de azijn door het overgebleven aanbaksel. Maak er een dressing van met 1 eetlepel water, de olie en wat peper.
  3. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen. Schep de dressing door de kool en verkruimel het spek er over.

Menusuggestie

Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen. Hiervoor heb je nodig:

  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
435kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
590 milligram
Auteur