Spruitjes a la polonaise

Getty Images

Daar staan ze voor in de rij.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 sneetje (oud) brood
  • 6 takjes peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 400 gram spruitjes

Bereiding

  1. Kook het ei in 9 minuten hard en laat het afkoelen.
  2. Rooster het brood goudbruin en verkruimel het.
  3. Maak de peterselie en de knoflook schoon. Hak de peterselie grof en snijd het teentje knoflook klein.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin het broodkruim met de peterselie en de knoflook goudbruin.
  5. Pel het ei en hak het fijn.
  6. Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
  7. Kook de spruitjes in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  8. Schep het mengsel door de spruitjes.

Menusuggestie

Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 200 gram hamlapjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Voedingswaarden

Energie 
205kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
400 milligram
Auteur