zaterdag, 31 oktober 2020

Stamppot spruitjes met olijven

Zo proefde je spruitjes nog niet!

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram spruitjes
  • 1 kleine ui
  • 2 ansjovisfilets (blikje)
  • 1 eetlepel olie
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en halveer ze.
  2. Maak de spruitjes schoon.
  3. Kook de aardappelen 10 minuten in weinig water.
  4. Voeg de spruitjes toe en kook dit in 10 minuten verder gaar.
  5. Pel de ui en snijd hem klein.
  6. Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
  7. Fruit de ui in de olie glazig. Bak de ansjovisfilets mee en laat ze in de olie smelten.
  8. Halveer de olijven.
  9. Giet de gare aardappelen en spruitjes af. Stamp dit grof en maak er met de hete melk een grove puree van.
  10. Meng de ui en de olijven door de stamppot.

Menusuggestie

Lekker met een ribkarbonade.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ribkarbonades
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Door het hoge zoutgehalte is ansjovis in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe.

Aantal personen

2
Energie
410 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,2 gram
Trefwoorden: