Tagliatelle met parmezaan en krokante prosciutto

Lekker en snel klaar!

Getty Images

Dit recept komt uit Chickslovefood Het daily dinner-kookboek van Elise Gruppen en Nina de Bruijn van het bekende blog Chickslovefood.com. In het daily dinner-kookboek staan 100 recepten voor avondeten met maar 5 ingrediënten. Maak ook eens deze tagliatelle met parmezaan en krokante prosciutto. Lekker en snel klaar!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 175 gram tagliatelle
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 300 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 100 gram prosciutto (ham) in plakjes
  • 2 flinke handen rucola

Bereiding

En zo doe je het:

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet het water af en zet de pan terug op het vuur.
  • Rasp de Parmezaanse kaas. Roer de passata door de pasta, gevolgd door driekwart van de kaas.
  • Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan en bak de prosciutto hierin krokant.
  • Schep de pasta op een bord, roer de rucola erdoor en maak de pasta af met de repen ham en bestrooi met de overige parmezaan.
Auteur