maandag, 23 september 2019

Tagliatelle met spinazie en champignons

Simpel en makkelijk: iedereen kan deze pasta maken.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram volkoren tagliatelle
  • 1 dunne prei
  • 300 gram spinazie
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram tempé
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels hüttenkäse

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  3. Was de spinazie.
  4. Maak de champignons schoon. Halveer kleine en snijd grote exemplaren in vieren.
  5. Snijd de tempé in blokjes en bestrooi ze met peper.
  6. Fruit de prei in de hete olie zacht.
  7. Bak de tempé mee en pers het teentje knoflook er boven uit.
  8. Voeg bij gedeelten de spinazie toe en laat de groente slinken.
  9. Warm de champignons kort mee.
  10. Maak het geheel op smaak met wat peper.
  11. Meng het spinaziemengsel en de hüttenkäse door de uitgelekte tagliatelle.

Ingrediënten over?

Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
525 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
55 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
0,2 gram