donderdag, 12 december 2019

Toast met paprikaspread

Eten is genieten
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • ½ teentje knoflook
  • ½ eetlepel olie
  • 2 sneetjes (oud) volkorenbrood
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • 1 gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 1 theelepel kappertjes

Bereiding

  1. Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit.
  2. Roer er de olie door.
  3. Snijd het brood diagonaal in tweeën en bestrijk het brood met de olie. Rooster het brood onder de grill in ca. 6 minuten bruin. Laat het afkoelen.
  4. Pureer de paprika met de tapenade en de kappertjes tot een grove pasta.
  5. Maak het eventueel op smaak met wat peper.
  6. Bestrijk het brood met de spread.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht cajunsoep met vis.

Ingrediënten over?

Kappertjes:
Gebruik een schone lepel of vork om dit uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar, gegrilde paprika’s nog 2 weken.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
135 kcal
Eiwit:
4 gram
Koolhydraten:
15 gram
Vet:
5 gram
Verzadigd vet:
1 gram
Vezels:
3 gram
Zout:
0,6 gram