Tofu met een korstje

Getty Images

Op de vegetarische tour.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 200 gram tofu
  • 2 volkoren of bruine (oude)boterhammen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • Mespunt oregano
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 150 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels olie
  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram snijbonen
  • Peper, nootmuskaat

Bereiding

  1. Snijd de tofu in 4 plakken. 
  2. Leg de plakken tofu tussen vellen keukenpapier. Leg er een snijplank op met iets zwaars en laat de tofu 20 minuten staan om er vocht uit te persen.
  3. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  4. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
  5. Kook de snijbonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  6. Rooster het brood krokant. 
  7. Pel de knoflook.
  8. Maal in de keukenmachine of met een staafmixer de knoflook, het brood, de citroenschil en de oregano tot kruim en meng er wat peper en paprikapoeder door.
  9. Schenk een paar lepels melk in een diep bord.
  10. Wentel de plakken tofu erdoor en haal ze daarna door het broodkruim.
  11. Bak de plakken tofu in de hete olie in een paar minuten bruin.
  12. Breng de rest van de melk aan de kook. 
  13. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  14. Geef de aardappelpuree en de snijbonen bij de gebakken tofu.

 

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

Voedingswaarden

Energie 
600kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
500 milligram
Auteur