zaterdag, 24 augustus 2019

Tomatensalade met sardientjes

Binnen een kwartiertje heb je deze frisse salade al op tafel staan.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 15 basilicumblaadjes
  • ½ eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 5 (pomodori) tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml halfvolle yoghurt
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ½ kleine ui
  • 1 blikje sardientjes
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Was de basilicum en knip de blaadjes in smalle reepjes.
  2. Maak een dressing van het citroensap, een halve eetlepel water, de olijfolie, de basilicum en wat peper.
  3. Was de tomaten en snijd ze in parten. Schep de dressing erdoor en laat even staan.
  4. Was het stuk komkommer en rasp het. Druk er wat vocht uit.
  5. Pel de knoflook en pers het teentje boven de komkommer uit. Voeg de yoghurt, de gemalen komijn en wat peper toe.
  6. Snijd de ui in halve ringen.
  7. Laat de sardientjes goed uitlekken en dep ze eventueel met keukenpapier droog. Halveer de sardientjes in de lengte en verwijder de ruggengraatjes.
  8. Strooi de ui over de tomaten en schik de sardientjes ertussen. Geef er het brood en de yoghurtsaus bij.

 

Ingrediënten over?

Halve ui:
Verpak een stuk ui in plastic folie en bewaar het maximaal 3 dagen in de koelkast.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
445 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
35 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
8 gram
Zout:
1,4 gram