woensdag, 30 september 2020

Tortellini met fruit de mer-saus

Met gebonden saus

Ingrediënten

  • Stukje ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 dl halfvolle melk
  • 1 dl (vis)bouillon
  • 1 zakje tortellini (met champignon- of kaasvulling)
  • 1 bakje fruit de mer (150 gram)
  • 50 gram garnalen
  • Bieslook

Bereiding

  1. Snijd het stukje ui klein.
  2. Fruit de ui in de margarine glazig.
  3. Strooi er de bloem over en warm dit goed door.
  4. Giet er bij gedeelten, onder goed roeren de melk bij en breng dit aan de kook.
  5. Verdun de saus met de bouillon en laat de saus 5 minuten koken.
  6. Kook de tortellini in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Roer de inhoud van het bakje fruits de mer en de garnalen door de saus en warm dit goed door. Maak de saus op smaak met klein geknipte bieslook. Geef de saus bij de tortellini.

Menusuggestie

Lekker met broccoli.

Hiervoor heb je nodig:
500 gram broccoli
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
575 kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
8 gram
Zout
3,74 gram