
Getty Images
Pakketje lekker.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 100 gram volkoren meel
- 75 gram bloem
- 3 eetlepels olijfolie
- Ca. 100 ml lauw water
- 200 gram snijbonen
- 1 kleine ui
- 1 gele paprika
- 200 gram broccoli
- 100 gram tomatenblokjes zonder zout
- 1 klein blikje kidneybonen
- Chilipoeder
- Tijm
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
20 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
400 milligram
Bereiding
- Meng het volkorenmeel en de bloem in een kom.
- Voeg 2 eetlepels olijfolie en het water toe en kneed er een soepel deeg van. Voeg eventueel nog wat water of wat bloem toe.
- Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten (of langer) rusten.
- Verdeel het deeg in 4 bolletjes. Rol elk bolletje op een met bloem bestoven aanrecht of op een siliconen bakmat dun uit.
- Verwarm een droge koekenpan en bak de tortilla in enkelen minuten aan beide zijden gaar maar niet bruin. Neem de tortilla uit de pan. en bak zo nog 3 tortilla's.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de snijbonen in smalle repen, de ui in snippers, de paprika in blokjes en de broccoli in roosjes.
- Fruit de ui in de overgebleven hete olie glazig.
- Voeg de rest van de groente toe met de tomatenblokjes. Stoof de groente in een paar minuten gaar.
- Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
- Meng de kidneybonen door de groente en warm het geheel goed door. Maak het mengsel op smaak met chilipoeder en tijm.
- Verwarm de tortilla’s eventueel nog even in een droge koekenpan. Vul de tortilla's met het mengsel en vouw ze dicht.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.