Trifle met stoofpeertjes

Getty Images

Het water loopt je in de mond

Ingrediënten

  • 2 kant en klare stoofpeertjes (bak, koeling) + ½ dl stoofvocht
  • 2 eetlepels rode port
  • ½ eetlepel maizena
  • 4 bitterkoekjes
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 dl halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Snijd de stoofpeertjes in blokjes.
  2. Verwarm het vocht met 1 eetlepel van de port.
  3. Roer de maïzena met een beetje water tot een glad papje. Bind het vocht met het maizenapapje.
  4. Schep er de blokjes stoofpeertjes door en verdeel dit over 2 glazen schaaltjes.
  5. Knip de bitterkoekjes in stukjes en verdeel ze over de stoofpeertjes.
  6. Klop de vanillesuiker en de andere lepel port door de yoghurt. Verdeel de yoghurt over de schaaltjes.

Voedingswaarden

Energie 
230kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum