Tropische salade met vis

Getty Images

Gezond de zomer in!

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 papaja
  • 1 kiwi
  • 150 gram verse ananas
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram gerookte heilbot- of zalmfilet
  • 100 gram krabsticks (surimi)
  • 1 komkommer

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar.
  2. Halveer de papaja en schraap de pitjes eruit. Schil de vrucht en snijd het vruchtvlees in blokjes en vang het sap op.
  3. Schil de kiwi en snijd hem in blokjes en vang het sap op.
  4. Snijd de ananas in kleinere stukjes.
  5. Was de limoen en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
  6. Maak een sausje van het limoensap, het opgevangen sap, de olie en peper.
  7. Snijd de visfilet en de krabsticks wat kleiner.
  8. Schep het fruit, het sausje en de vis door de gare rijst.
  9. Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken.
  10. Bedek een schaal met de plakken komkommer en schep de salade erop.

Ingrediënten over?

Vis:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Voedingswaarden

Energie 
570kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
300 milligram
Auteur