
Getty Images
Gezond de zomer in!
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 papaja
- 1 kiwi
- 150 gram verse ananas
- 1 limoen
- 1 eetlepel olie
- 100 gram gerookte heilbot- of zalmfilet
- 100 gram krabsticks (surimi)
- 1 komkommer
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
7 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram
Bereiding
- Kook de rijst gaar.
- Halveer de papaja en schraap de pitjes eruit. Schil de vrucht en snijd het vruchtvlees in blokjes en vang het sap op.
- Schil de kiwi en snijd hem in blokjes en vang het sap op.
- Snijd de ananas in kleinere stukjes.
- Was de limoen en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
- Maak een sausje van het limoensap, het opgevangen sap, de olie en peper.
- Snijd de visfilet en de krabsticks wat kleiner.
- Schep het fruit, het sausje en de vis door de gare rijst.
- Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken.
- Bedek een schaal met de plakken komkommer en schep de salade erop.
Ingrediënten over?
Vis:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.