Tuinbonen à la Romana, hamlapje en aardappelen

Getty Images

Een geweldig recept voor de liefhebbers van tuinbonen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1-1½ kg tuinbonen
  • 1 sjalot
  • 6 blaadjes salie of ½ theelepel gedroogde salie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 aardappelen
  • 2 hamlapjes
  • Peper

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi het vlees met peper.
  3. Bak de hamlapjes in 1 eetlepel margarine bruin. Voeg 100 ml water toe en stoof de hamlapjes in 20 minuten gaar.
  4. Dop de tuinbonen.
  5. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  6. Snijd de salie in reepjes.
  7. Fruit de sjalot, de salie en de tomatenpuree zacht in de rest van de margarine.
  8. Voeg de tuinbonen toe met wat water en kook de tuinbonen in 7 -10 minuten gaar.
  9. Gebruik eventueel diepvries tuinbonen en kook ze in 3 minuten gaar.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
495kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum