Tuinbonen à la Romana, hamlapje en aardappelen

Een geweldig recept voor de liefhebbers van tuinbonen.
Ingrediënten
- 1-1½ kg tuinbonen
- 1 sjalot
- 6 blaadjes salie of ½ theelepel gedroogde salie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 6 aardappelen
- 2 hamlapjes
- Peper
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Bestrooi het vlees met peper.
- Bak de hamlapjes in 1 eetlepel margarine bruin. Voeg 100 ml water toe en stoof de hamlapjes in 20 minuten gaar.
- Dop de tuinbonen.
- Pel de sjalot en snijd hem klein.
- Snijd de salie in reepjes.
- Fruit de sjalot, de salie en de tomatenpuree zacht in de rest van de margarine.
- Voeg de tuinbonen toe met wat water en kook de tuinbonen in 7 -10 minuten gaar.
- Gebruik eventueel diepvries tuinbonen en kook ze in 3 minuten gaar.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Bron(nen):
Energie |
495 kcal
|
---|---|
Eiwit |
40 gram
|
Koolhydraten |
50 gram
|
Vet |
10 gram
|
Verzadigd vet |
2 gram
|
Vezels |
15 gram
|
Zout |
0,3 gram
|