vrijdag, 4 december 2020

Tuinbonensalade

Genieten van het seizoen.

Ingrediënten

  • 1-1½ kg tuinbonen
  • 2 takjes munt
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ kropje krulandijvie of little gem

Bereiding

  1. Dop de tuinbonen en kook ze in weinig water gaar in 5 minuten.
  2. Snijd de munt in reepjes en de sjalot in snippers.
  3. Maak een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, de olie en wat peper.
  4. Meng de dressing, de sjalot en de munt door de nog warme tuinbonen en laat dit afkoelen.
  5. Snijd de andijvie of sla in smalle repen. Meng dit door de koude tuinbonen.

Menusuggestie

Lekker met een kipfilet en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 kleine kipfilets
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
625 kcal
Eiwit
50 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
20 gram
Zout
0,2 gram
Trefwoorden: