Tuinbonensalade

Getty Images

Genieten van het seizoen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1-1½ kg tuinbonen
  • 2 takjes munt
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ kropje krulandijvie of little gem

Bereiding

  1. Dop de tuinbonen en kook ze in weinig water gaar in 5 minuten.
  2. Snijd de munt in reepjes en de sjalot in snippers.
  3. Maak een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, de olie en wat peper.
  4. Meng de dressing, de sjalot en de munt door de nog warme tuinbonen en laat dit afkoelen.
  5. Snijd de andijvie of sla in smalle repen. Meng dit door de koude tuinbonen.

Menusuggestie

Lekker met een kipfilet en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 kleine kipfilets
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

 

Voedingswaarden

Energie 
625kcal
Eiwit 
50 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
200 milligram
Auteur