Tuinbonensalade met olijventapenade

Getty Images

Klaar in een kwartiertje!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram diepvries tuinbonen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • Mespunt tijm
  • 100 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)

Bereiding

  1. Kook de tuinbonen net gaar.
  2. Maak een dressing van de olie, azijn, de tapenade, peper en tijm.
  3. Giet de tuinbonen af, schep de dressing er door en laat ze afkoelen.
  4. Snijd de paprika in repen.
  5. Meng de tuinbonen met de repen paprika en schep de dressing er door.
  6. Verdeel de salade over 2 bordjes.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht volkoren pasta met cantharellen en broccoli.

Ingrediënten over?

Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
165kcal
Eiwit 
8 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
200 milligram
Auteur