Uienconfiture met maanzaadstengels

Getty Images

Een heerlijk zoetig hoofdgerecht

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 300 gram rode uien
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 1-2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 2 eetlepels rode port
  • 2 bruine pistoletjes of ½ klein bruin
  • stokbrood
  • 1 eetlepel maanzaad

Bereiding

  1. Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen.
  2. Fruit de uien met wat peper en de komijn in 1 eetlepel olie in 30 minuten zacht en lichtbruin.
  3. Voeg de basterdsuiker en de balsamicoazijn toe en laat dit sudderen tot het vocht verdampt is.
  4. Was de rozijnen. Roer de port en de rozijnen door de uien en laat de rozijnen in enkele minuten wat vocht opnemen. Laat de massa afkoelen.
  5. Snijd de pistoletjes in de lengte in 6 repen.
  6. Bestrijk het brood met de rest van de olie.
  7. Bak de repen brood in een pan met een antiaanbaklaag in 5 minuten krokant en lichtbruin. Strooi het maanzaad er over.
  8. Leg op 4 bordjes de maanzaadstengels en schep er wat van de uienconfiture bij.

Voedingswaarden

Energie 
190kcal
Eiwit 
4 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum