Vanille-ijs met koffiesaus

Getty Images

Zondags genieten!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 dl espressokoffie
  • 40 gram pure chocolade
  • 2 bolletjes vanille-ijs

Bereiding

1. Maak de espressokoffie, eventueel van een zakje instantpoeder.
2. Breek er de chocolade in.
3. Laat de chocolade in de magnetron of in een pannetje met heet water smelten. Roer de saus glad.
4. Schep in 2 coupes een bolletjes vanille-ijs en schenk de warme saus er over.

Menusuggestie 
Lekker met als hoofdgerecht biefstuk met tomaten-kruidensalsa, snijbonen en aardappelen.

Voedingswaarden

Energie 
220kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
8 gram
Zout 
100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum