Varkensvlees met prei

Gesmoord in appeltjessaus
Ingrediënten
- 1 prei
- 1 appel
- 200 gram hamlap
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 theelepels mosterd
- 1 theelepel maïzena
Bereiding
- Snijd de prei in ringen en was ze goed.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes.
- Bestrooi het vlees met peper en bak het in de hete margarine bruin.
- Neem het vlees uit de pan.
- Bak de prei zacht in de achtergebleven margarine. Smoor de blokjes appel even mee.
- Voeg 1½ dl water toe met de mosterd en breng dit aan de kook.
- Leg het vlees in de saus en stoof het in 25 minuten gaar.
- Bind de saus met de aangemengde maïzena.
Menusuggestie
Lekker met worteltjes met peultjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig:
- 200 gram wortelen
- 200 gram peultjes
- 6 kleine aardappelen
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Energie |
465 kcal
|
---|---|
Eiwit |
40 gram
|
Koolhydraten |
45 gram
|
Vet |
10 gram
|
Verzadigd vet |
2 gram
|
Vezels |
10 gram
|
Zout |
0,46 gram
|