maandag, 23 mei 2022

Varkensvlees met prei

Gesmoord in appeltjessaus

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 1 appel
  • 200 gram hamlap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 theelepel maïzena

Bereiding

  1. Snijd de prei in ringen en was ze goed.
  2. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  3. Bestrooi het vlees met peper en bak het in de hete margarine bruin.
  4. Neem het vlees uit de pan.
  5. Bak de prei zacht in de achtergebleven margarine. Smoor de blokjes appel even mee.
  6. Voeg 1½ dl water toe met de mosterd en breng dit aan de kook.
  7. Leg het vlees in de saus en stoof het in 25 minuten gaar.
  8. Bind de saus met de aangemengde maïzena.

Menusuggestie

Lekker met worteltjes met peultjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:

  • 200 gram wortelen
  • 200 gram peultjes
  • 6 kleine aardappelen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
465 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,46 gram