Varkensvlees met pruimen

Getty Images

50 minuten stoven

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 50 gram gedroogde pruimen
  • 1 ui
  • 250 gram hamlapjes
  • 2 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 mililiter bouillon met minder zout
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad

Bereiding

  1. Was de pruimen en verwijder de pitten.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Snijd het vlees in flinke dobbelstenen.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Strooi er wat peper over. Bak de ui kort mee.
  5. Voeg de pruimen, de bouillon, de tijm en het laurierblad toe. Stoof het vlees met een deksel op de pan in ca. 50 minuten gaar.
  6. Verwijder het laurierblad.

Menusuggestie

Lekker met spruitjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
400 gram spruitjes
6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
525kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum