zondag, 8 december 2019

Vis op z'n Vietnamees

Met wat ketjap, een pepertje en citroensap maak je de vis snel op smaak.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 120 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram snijbonen
  • 1 eetlepel cashewnoten
  • ½ rood pepertje
  • 200 gram visfilet van stevige vis als koolvis, kabeljauw
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel citroensap

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
  3. Kook de snijbonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  4. Hak de cashewnoten grof. 
  5. Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje in fijne reepjes. 
  6. Snijd de visfilet in repen. 
  7. Bestrooi de vis met peper en wentel de repen door de bloem. 
  8. Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de vis in 5 minuten gaar en goudgeel.
  9. Bak de laatste minuut de gehakte noten en de reepjes peper mee. 
  10. Voeg de ketjap toe en maak het op smaak met een beetje citroensap. Geef de rijst en de snijbonen erbij.

Ingrediënten over?

Stukje peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
555 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
60 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,7 gram