Vis op z'n Vietnamees

Met wat ketjap, een pepertje en citroensap maak je de vis snel op smaak.
Ingrediënten
- 120 gram zilvervliesrijst
- 400 gram snijbonen
- 1 eetlepel cashewnoten
- ½ rood pepertje
- 200 gram visfilet van stevige vis als koolvis, kabeljauw
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel citroensap
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
- Kook de snijbonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Hak de cashewnoten grof.
- Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje in fijne reepjes.
- Snijd de visfilet in repen.
- Bestrooi de vis met peper en wentel de repen door de bloem.
- Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de vis in 5 minuten gaar en goudgeel.
- Bak de laatste minuut de gehakte noten en de reepjes peper mee.
- Voeg de ketjap toe en maak het op smaak met een beetje citroensap. Geef de rijst en de snijbonen erbij.
Ingrediënten over?
Stukje peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Energie |
555 kcal
|
---|---|
Eiwit |
35 gram
|
Koolhydraten |
60 gram
|
Vet |
15 gram
|
Verzadigd vet |
3 gram
|
Vezels |
10 gram
|
Zout |
0,7 gram
|