Vissoep

Getty Images

Lekker om mee te beginnen!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 dunne prei
  • 200 gram kabeljauwfilet of andere vis
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 theelepels provençaalse kruiden
  • 50 gram garnalen
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • Selderij

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de paprika in blokjes en de prei in ringen.
  3. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht. Bak de paprika en de prei kort mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes, 250 ml water en de kruiden toe en breng dit aan de kook.
  5. Snijd de vis in stukjes en meng ze door de soep.
  6. Roer de garnalen en de doperwtjes er door. Laat de vis in een paar minuten gaar worden.
  7. Was de selderij en knip de takjes klein. Roer de selderij door de soep.

Menusuggestie

Lekker met volkoren stokbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 10 sneetjes volkoren stokbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep of saus.

Voedingswaarden

Energie 
305kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
900 milligram
Auteur