donderdag, 9 juli 2020

Visspiesen met gestoofde tomaten en stokbrood

Maak de visspiesjes klaar en grillen maar!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • Peper
  • 1 kleine courgette
  • 200 gram stevige visfilet (bijv. pangasius, tilapia, heilbot)
  • 400 gram tomaten
  • 1 kleine ui
  • Italiaanse keukenkruiden
  • 50 gram grote garnalen
  • ½ volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Pers een half teentje knoflook uit boven een schaal.
  2. Klop er 1 eetlepel olie, het citroensap, de ketchup, de oregano en wat peper door.
  3. Was de courgette en snijd hem in blokjes.
  4. Snijd de vis in blokjes.
  5. Schep de marinade door de blokjes vis en courgette. Laat dit 30 minuten afgedekt in de koelkast staan.
  6. Was de tomaten en snijd ze in parten.
  7. Pel de ui en snijd de ui en de rest van de knoflook klein.
  8. Fruit de ui en de knoflook zacht in de rest van de olie.
  9. Voeg de tomaten met wat peper en Italiaanse keukenkruiden toe en stoof ze in 8 minuten gaar.
  10. Rijg aan spiesen afwisselend blokjes vis, courgette en een garnaal.
  11. Rooster de spiesen in een hete grillpan in ca. 6 minuten gaar.
  12. Geef er de gestoofde tomaten en stokbrood bij.

Ingrediënten over?

Garnalen:
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar. Vries gekookte garnalen eventueel in. Ze zijn ongeveer 3 maanden in de diepvries houdbaar. Bewaar garnalen in blik of glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot)

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
465 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,7 gram

Tonen op website

MSN