donderdag, 3 december 2020

Visspiesjes

Een feest van smaken

Ingrediënten

  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • 1 kleine courgette
  • 200 gram stevige visfilet (bijv. pangasius, tilapia, heilbot)
  • 50 gram grote garnalen

Bereiding

  1. Pers het halve teentje knoflook uit boven een schaal.
  2. Klop er de olie, het citroensap, de ketchup, de oregano en wat peper door.
  3. Was de courgette en snijd hem in blokjes.
  4. Snijd de vis in blokjes.
  5. Schep de marinade door de blokjes vis en courgette. Laat dit 30 minuten in de koelkast staan.
  6. Rijg aan spiesen afwisselend blokjes vis, courgette en een garnaal.
  7. Rooster de spiesen onder de grill, in een hete grillpan of op de barbecue in ca. 6 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met gestoofde tomaten en risotto.

Hiervoor heb je nodig:   

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
645 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
7 gram
Vezels
4 gram
Zout
2,76 gram