zaterdag, 14 december 2019

Vissticks met rijstsalade

Zelf vissticks maken is helemaal niet moeilijk.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 sinaasappel
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 3 eetlepels olie
  • peper
  • 1 bosuitje
  • citroensap
  • 200 gram tilapia- of pangasiusfilet
  • 2 volkoren beschuiten
  • 1 theelepel kerriepoeder

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
  3. Kook de sperziebonen in een bodempje water 10 minuten. 
  4. Laat de groente en de rijst afkoelen.
  5. Schil de sinaasappel dik en vang het sap op. Snijd de sinaasappel in blokjes.
  6. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  7. Klop een dressing van het sinaasappelsap, 1 eetlepel olie, de gember en wat peper.
  8. Meng de dressing, de blokjes sinaasappel en de sperziebonen door de rijst.  
  9. Was het bosuitje en snijd het in ringen. 
  10. Maak de salade op smaak met de bosui, peper en wat citroensap.
  11. Snijd de vis in repen van 2-3 cm dik. Halveer de repen vis eventueel.
  12. Wrijf de stukken vis in met een mespunt peper en druppel er wat citroensap over. Laat de vis 5 minuten liggen.
  13. Maak de beschuiten fijn.
  14. Meng het beschuitkruim met de kerrie in een diep bord.
  15. Wentel elk stuk vis goed door het beschuitkruim, zodat het aan alle kanten bedekt is.
  16. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vissticks in 4-6 minuten rondom bruin en gaar.
  17. Geef de rijstsalade erbij.

Ingrediënten over?

Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
615 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
65 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
9 gram
Zout:
0,2 gram