Vissticks met rijstsalade

Zelf vissticks maken is helemaal niet moeilijk.
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 400 gram sperziebonen
- 1 sinaasappel
- stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 3 eetlepels olie
- peper
- 1 bosuitje
- citroensap
- 200 gram tilapia- of pangasiusfilet
- 2 volkoren beschuiten
- 1 theelepel kerriepoeder
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
- Kook de sperziebonen in een bodempje water 10 minuten.
- Laat de groente en de rijst afkoelen.
- Schil de sinaasappel dik en vang het sap op. Snijd de sinaasappel in blokjes.
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
- Klop een dressing van het sinaasappelsap, 1 eetlepel olie, de gember en wat peper.
- Meng de dressing, de blokjes sinaasappel en de sperziebonen door de rijst.
- Was het bosuitje en snijd het in ringen.
- Maak de salade op smaak met de bosui, peper en wat citroensap.
- Snijd de vis in repen van 2-3 cm dik. Halveer de repen vis eventueel.
- Wrijf de stukken vis in met een mespunt peper en druppel er wat citroensap over. Laat de vis 5 minuten liggen.
- Maak de beschuiten fijn.
- Meng het beschuitkruim met de kerrie in een diep bord.
- Wentel elk stuk vis goed door het beschuitkruim, zodat het aan alle kanten bedekt is.
- Verwarm de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vissticks in 4-6 minuten rondom bruin en gaar.
- Geef de rijstsalade erbij.
Ingrediënten over?
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Energie |
615 kcal
|
---|---|
Eiwit |
35 gram
|
Koolhydraten |
65 gram
|
Vet |
20 gram
|
Verzadigd vet |
4 gram
|
Vezels |
9 gram
|
Zout |
0,2 gram
|