maandag, 27 september 2021

Volkorenbrood met doperwtjesspread

Broodbeleg-inspiratie

Ingrediënten

  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 1 bosuitje
  • 100 gram hüttenkäse
  • Citroensap
  • 6 volkoren boterhammen
  • Halverine

Bereiding

  1. Kook de doperwtjes in een bodempje water in 2 minuten gaar. Laat de doperwtjes in een zeef uitlekken en afkoelen.
  2. Maak het bosuitje schoon. Hak het bosuitje en de doperwtjes met een staafmixer of in de keukenmachine klein.
  3. Roer er de hüttenkäse door en maak de spread op smaak met wat citroensap en peper.
  4. Besmeer de boterhammen met halvarine en verdeel de doperwtjesspread er over.

Aantal personen

6

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
135 kcal
Eiwit
7 gram
Koolhydraten
15 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
3 gram
Zout
1 gram