maandag, 21 juni 2021

Voorjaarssalade met asperge en ei

Ingrediënten

  • 300 g witte asperges
  • 250 g ­groene asperges
  • 2 grote eieren
  • ½ rode paprika
  • 1 bosui
  • 3 el pistache-olie (of walnotenolie)
  • ½ el kruidenazijn
  • 1 tl Franse mosterd
  • 75 g jonge bladsla
  • 6 sneetjes stokbrood
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiding

  1. Schil de witte asperges met een dunschiller vanaf iets onder het kopje en snij het onderste stugge stukje van 3 cm eraf. Snij ook het onderste stukje van de groene asperges en schil zo’n 5 cm van de onderkant. Snij alle asperges in stukken van 5 cm (hou de witte en groene apart van elkaar).
  2. Kook de witte asperges in ruim water met zout afhankelijk van de dikte in 15 tot 20 minuten gaar. Kook de groene asperges de laatste 7 minuten mee in dezelfde pan.
  3. Giet de asperges af, spoel ze met koud water en laat ze goed uitlekken. Kook intussen de eieren in 8 minuten hard, laat ze ‘schrikken’ onder koud stromend water, pel ze en hak ze in niet te kleine stukken.
  4. Snij de paprika in stukjes en de bosui in schuine ringetjes.
  5. Klop een dressing van de olie, azijn en mosterd.
  6. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  7. Schep de asperges met de dressing in een schaal door elkaar.
  8. Verdeel de paprika, bosui, bladsla en het ei erover en schep de salade om. Serveer de salade met het stokbrood.

Salade met… kip, spek of zalm

Deze frisse voorjaarssalade is de perfecte basis voor andere ingrediënten. Je kunt bijvoorbeeld in plaats van gekookte eieren ook 125 gram gerookte kipfilet nemen. Snij de kipfilet in dunne plakjes of blokjes en meng die door de salade. Of geef de salade een knapperige bite met 125 gram zachtjes uitgebakken magere spekreepjes. Meer een liefhebber van vis? Neem dan bijvoorbeeld 125 gram in reepjes gesneden gerookte zalm in plaats van de eieren.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

20 minuten
Bron(nen):