donderdag, 3 december 2020

Warme kipsalade met sperziebonen

Met avocado, bosuitjes en waterkers

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram waterkers
  • 200 gram kipfilet
  • ½ avocado
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  • Citroensap 

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  2. Snijd de bosuitjes in ringen.
  3. Was de waterkers onder stromend water en laat de groente goed uitlekken.
  4. Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
  5. Kook de sperziebonen in weinig water in 6-8 minuten net gaar.
  6. Trek het vel van de avocado en snijd het stuk in dunne plakken.
  7. Giet de sperziebonen af en warm de plakjes avocado even op de sperziebonen in de pan mee.
  8. Bak de kip in de hete olie in 5 minuten gaar en bruin.
  9. Bak kort de koriander en de ringetjes bosui mee.
  10. Verdeel de waterkers over 2 borden en leg er de sperziebonen met avocado en kip op.
  11. Druppel er wat citroensap over.

Menusuggestie

Lekker met geroosterde repen volkorenbrood

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 sneden volkorenbrood

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
515 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram
Zout
1 gram