zondag, 29 november 2020

Warme wrap met vlees en taugé

Maak je eigen wrap van volkorenmeel.

Ingrediënten

  • 100 gram volkorenmeel
  • 75 gram bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Circa 100 mililiter lauw water
  • 1 dunne prei
  • 100 gram taugé
  • 2 takjes selderij
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 gram nasivlees
  • 150 gram diepvries doperwten
  • Cayennepeper
  • 40 gram hummus zonder zout

Bereiding

  1. Meng het volkorenmeel en de bloem in een kom.
  2. Voeg de olijfolie en het water toe en kneed er een soepel deeg van. Voeg eventueel nog wat water of wat bloem toe.
  3. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten (of langer) rusten.
  4. Verdeel het deeg in 4 bolletjes. Rol elk bolletje op een met bloem bestoven aanrecht of op een siliconen bakmat dun uit.
  5. Verwarm een droge koekenpan en bak de wraps in enkele minuten aan beide zijden gaar maar niet bruin. Neem de wrap uit de pan. Bak zo ook de andere drie wraps.
  6. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  7. Was de taugé.
  8. Knip de selderij klein.
  9. Bak het vlees in de hete margarine met wat peper bruin.
  10. Voeg de prei en de doperwten toe en roerbak het geheel in 5 minuten gaar.
  11. Voeg de taugé toe en warm dit goed door.
  12. Maak het geheel op smaak met cayennepeper en de selderij.
  13. Warm de wraps op in een droge koekenpan, bestrijk ze met hummus, verdeel het mengsel er over en rol ze op.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
660 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,2 gram