zaterdag, 14 december 2019

Wentelteefjes met abrikozensaus

Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • ½ citroen
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 1 theelepel suiker
  • 2 sneetjes (oud) volkorenbrood
  • 1 ei
  • 1 dl halfvolle melk
  • Kaneel
  • 1 theelepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Snijd een deel van de buitenste schil van de citroen af.
  2. Breng wat water met citroensap en de citroenschil met de abrikozen aan de kook. Laat de abrikozen wellen.
  3. Pureer de abrikozen met het vocht en maak de saus op smaak met wat suiker.
  4. Snijd de sneetjes brood diagonaal een keer door.
  5. Klop het ei los met de melk, 1 eetlepel suiker en wat kaneel.
  6. Bestrijk een koekenpan met een anti aanbaklaag met margarine.
  7. Wentel het brood door het eimengsel.
  8. Bak het brood op niet te hoog vuur aan beide kanten bruin.
  9. Verdeel de wentelteefjes over 2 borden en schep de abrikozensaus er bij.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
240 kcal
Eiwit:
10 gram
Koolhydraten:
35 gram
Vet:
6 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
6 gram
Zout:
1 gram

Bron(nen):