Wintergroente met aardappelen in papillot

Getty Images

Lekker met gevulde kiprolletjes

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram stevig kokende aardappelen
  • 300 gram spruitjes
  • 300 gram koolraap
  • 300 gram knolselderij
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • Tijm
  • Rode wijn azijn
  • 4 vellen bakpapier + touw

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in flinke dobbelstenen.
  3. Maak de groente schoon. Halveer grote spruitjes. Snijd de koolraap en de knolselderij in smalle reepjes. Halveer de ui en snijd hem in snippers.
  4. Kook de aardappelen met de spruitjes, de koolraap en de knolselderij in weinig water in enkele minuten bijtgaar.
  5. Fruit de ui in de olie glazig. Bak het sesamzaad mee bruin.
  6. Giet de groente en aardappelen af en meng er het sesam-uimengsel door.
  7. Maak dit op smaak met tijm en een beetje azijn. Maak de vellen bakpapier met wat water vochtig. Leg het mengsel in het midden van de vellen bakpapier. Bind de pakketjes met een touwtje als een buideltje dicht.
  8. Plaats de buideltjes op de bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven.

Menusuggestie

Lekker met gevulde kiprolletjes.

Hiervoor heb je nodig:
Gevulde kiprolletjes

Voedingswaarden

Energie 
445kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum