
Getty Images
Stevige kost, deze winterminestrone. Lekker, vullend en gezond.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- Part pompoen
- 1 prei
- 1 winterwortel
- Stukje knolselderij
- Stukje groene kool
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 ml groentebouillon met minder zout
- 3 sneetjes volkorenbrood
- 1 handje walnoten of hazelnoten
- 10 blaadjes basilicum
- 1 klein potje witte bonen
Voedingswaarden
Energie
540kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
25 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
2000 milligram
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de prei in ringen, de wortel in halve plakjes, de knolselderij in blokjes, de groene kool in repen en 1 teentje knoflook in snippers.
- Verwarm de olijfolie en bak hierin de prei, de knolselderij en de snippers knoflook een paar minuten.
- Voeg de blokjes pompoen en de wortel toe en schenk de bouillon er bij. Breng dit aan de kook en laat het 15 minuten zacht koken.
- Rooster 1 sneetje volkorenbrood bruin en bros.
- Maal het geroosterde brood met het overgebleven teentje knoflook, de noten en de basilicum tot grove korrels.
- Rooster de rest van het brood goudbruin.
- Roer de groene kool en de uitgelekte witte bonen door de soep.
- Laat de soep nog 5 minuten koken.
- Strooi aan tafel de kruimels over de soep en geef er driehoekjes geroosterd brood bij.