Winterse salade

Getty Images

Met radicchio of roodlof

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 krop radicchio of roodlof
  • 1 struikje witlof
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 bosuitje
  • 100 gram geschaafde rode kool
  • ± 2 eetlepels azijn
  • Honing
  • 1 eetlepel olie
  • 8 halve walnoten

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Scheur de radicchiobladen in stukken.
  3. Snijd het witlof in reepjes, de bleekselderij in boogjes en het bosuitje in ringen.
  4. Meng de groente in een kom.
  5. Maak een dressing van de azijn, peper, wat honing en de olie.
  6. Breek de walnoten in stukjes en strooi ze over de groente.
  7. Meng de dressing er door.

Menusuggestie

Lekker met een gevulde karbonade en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
Gevulde karbonade
6 kleine aardappelen
 

Voedingswaarden

Energie 
525kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
30 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum