woensdag, 18 september 2019

Witlof-frittata

Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 600 gram witlof
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Gebruik voor het gerecht een pan die ook in de oven kan of doe het mengsel later over in een ovenvaste schaal.
  3. Maak het witlof schoon en snijd de stronkjes in smalle repen.
  4. Snijd de knoflook klein.
  5. Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper in smalle reepjes.
  6. Roerbak het witlof met de knoflook en de peper in de olie in een paar minuten zacht.
  7. Neem de pan van het vuur.
  8. Klop de eieren los en schenk dit over de groente.
  9. Strooi de geraspte kaas er over.
  10. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
240 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
5 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
6 gram
Vezels:
3 gram
Zout:
1 gram

Bron(nen):