Witlofsalade met cranberries en druiven

Getty Images

Groeten uit Terschelling

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 75 gram (trosje) druiven
  • 2 eetlepels gedroogde cranberries
  • Citroensap
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels honing
  • 1 eetlepel olie
  • 2-3 struikjes witlof

Bereiding

  1. Was de druiven. Halveer ze en wip de pitjes eruit.
  2. Meng de cranberries door de druiven.
  3. Maak een dressing van citroensap, de mosterd, de honing en de olie.
  4. Maak het witlof schoon en snijd het in smalle repen.
  5. Meng er direct de dressing door.
  6. Schep het fruit erdoor.

Menusuggestie

Lekker met een rundervink en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
2 rundervinken
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen
 

Voedingswaarden

Energie 
455kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1270 milligram
Auteur