vrijdag, 12 augustus 2022

Witlofsalade met cranberries en druiven

Groeten uit Terschelling

Ingrediënten

  • 75 gram (trosje) druiven
  • 2 eetlepels gedroogde cranberries
  • Citroensap
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels honing
  • 1 eetlepel olie
  • 2-3 struikjes witlof

Bereiding

  1. Was de druiven. Halveer ze en wip de pitjes eruit.
  2. Meng de cranberries door de druiven.
  3. Maak een dressing van citroensap, de mosterd, de honing en de olie.
  4. Maak het witlof schoon en snijd het in smalle repen.
  5. Meng er direct de dressing door.
  6. Schep het fruit erdoor.

Menusuggestie

Lekker met een rundervink en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
2 rundervinken
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
455 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
6 gram
Zout
1,27 gram