donderdag, 23 januari 2020

Witte bonensalade met citroen en koriander

Een heerlijk recept met peulvruchten.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 1 à 2 kleine blikken witte bonen, limabonen of reuze bonen (uitlekgewicht totaal ca. 450 gram)
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 eetlepels olie
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 6 takjes koriander
  • 250 gram kerstomaatjes
  • (ijsberg)slabladen
  • 2 volkorenboterhammen

Bereiding

  1. Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
  2. Boen de citroen goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de citroen uit.
  3. Maak de ui en de bleekselderij schoon.
  4. Snijd de ui in halve ringen en de bleekselderij in smalle reepjes.
  5. Maak een dressing van citroensap, de olie, de komijn, de koriander en wat peper.
  6. Meng de dressing, de ui en de bleekselderij door de bonen en laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
  7. Was de koriander en de tomaatjes. Knip de koriander klein en halveer de tomaatjes.
  8. Meng de groente door de bonen.
  9. Bedek een schaal met gewassen slabladen en schep de bonensalade er op.
  10. Serveer de salade met de volkorenboterhammen.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
520 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
60 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
20 gram
Zout:
1,8 gram