Witte bonenschotel

Getty Images

Koolrabi of meiraap is de echte smaakmaker in dit bonengerecht.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koolrabi of meiraapje
  • 1 dunne winterwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 groot blik of pot witte bonen
  • 4 takjes peterselie
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  2. Schil de koolrabi dun en snijd het in blokjes.
  3. Maak de wortel schoon en snijd hem in plakjes.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
  5. Voeg de blokjes koolrabi en de plakjes wortel toe met de tomatenblokjes en de Provençaalse kruiden en stoof het geheel 5 minuten.
  6. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
  7. Schep de witte bonen door de groente en warm het gerecht goed door.
  8. Was de peterselie en knip het kruid klein. Meng de peterselie door de bonen. Geef er het brood bij.

Voedingswaarden

Energie 
530kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
30 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1600 milligram
Auteur