dinsdag, 7 december 2021

Witte koolsalade

Uurtje laten koelen voor betere bite.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 400 gram witte kool
  • 1 eetlepel slasaus (25% olie)
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt
  • 1 theelepel karwijzaad
  • Citroensap

Bereiding

  1. Was de rozijnen en laat ze in wat water wellen.
  2. Maak de kool schoon en schaaf de kool fijn.
  3. Maak een dressing van de slasaus, de yoghurt, het karwijzaad en wat citroensap.
  4. Meng de dressing door de witte kool.
  5. Schep de rozijnen er door. Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
  6. Laat de koolsalade eventueel afgedekt op een koele plaats een paar uur staan om wat zachter te worden.

Menusuggestie

Lekker met rundergehaktballetjes en volkoren macaroni.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram mager rundergehakt
  • ½ volkoren boterham
  • stukje ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram volkoren macaroni

Ingrediënten over?

Kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er een koolsalade van, bijvoorbeeld met een yoghurtdressing.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
625 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,6 gram