 
Getty Images
      
  Goudbruin gepaneerd met couscous
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 100 ml bouillon met minder zout
- 50 gram volkoren couscous
- 2 zalmfilets
- 1 ei (alleen het eiwit wordt gebruikt)
Voedingswaarden
    Energie 
              
  525kcal
          
    Eiwit 
              
  35 gram
          
    Koolhydraten 
              
  60 gram
          
    Vezels 
              
  15 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  4 gram
          
    Zout 
              
  300 milligram
          Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Breng de bouillon aan de kook en giet dit over de couscous.
- Roer met een vork de couscous los en laat het 5 minuten wellen.
- Bestrooi de zalm met peper.
- Splits het ei. De eidooier wordt verder niet gebruikt.
- Klop het eiwit los en haal de zalm er doorheen.
- Wentel daarna de vis door de couscous tot de filets er helemaal mee bedekt zijn.
- Leg de zalmfilets in een ovenvaste schaal.
- Bak de vis in de hete oven in ca. 12 minuten gaar en bruin.
Menusuggestie
Lekker met snijbonen en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon, raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Vis:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.
Vis uit de diepvries:
Magere vis is in de diepvries ongeveer 6 maanden houdbaar. Vette vis blijft ingevroren 3 maanden goed, net als bereide vis, zoals kibbeling en gerookte paling.
 
 
 
 
 
 
 
