dinsdag, 29 september 2020

Zalm met krokant korstje

Goudbruin gepaneerd met couscous

Ingrediënten

  • 100 ml bouillon met minder zout
  • 50 gram volkoren couscous
  • 2 zalmfilets
  • 1 ei (alleen het eiwit wordt gebruikt)

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Breng de bouillon aan de kook en giet dit over de couscous.
  3. Roer met een vork de couscous los en laat het 5 minuten wellen.
  4. Bestrooi de zalm met peper.
  5. Splits het ei. De eidooier wordt verder niet gebruikt.
  6. Klop het eiwit los en haal de zalm er doorheen.
  7. Wentel daarna de vis door de couscous tot de filets er helemaal mee bedekt zijn.
  8. Leg de zalmfilets in een ovenvaste schaal.
  9. Bak de vis in de hete oven in ca. 12 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met snijbonen en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon, raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Vis:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.
Vis uit de diepvries:
Magere vis is in de diepvries ongeveer 6 maanden houdbaar. Vette vis blijft ingevroren 3 maanden goed, net als bereide vis, zoals kibbeling en gerookte paling.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
525 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,3 gram