zondag, 24 januari 2021

Zalm-preischotel

Met goudbruin dakje van puree

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 600 gram prei
  • 200 gram zalmfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½ citroen
  • ± 150 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de prei schoon en snijd de prei in smalle ringen.
  3. Kook de prei in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  4. Snijd de zalm in smalle repen en bestrooi ze met peper.
  5. Bak de zalm in de margarine gaar.
  6. Maak op smaak met wat geraspte citroenschil en citroensap.
  7. Maak van de gare aardappelen met peper, de hete melk en wat nootmuskaat een puree.
  8. Schep de prei in een ovenvaste schaal met daarop de zalm.
  9. Dek af met de aardappelpuree.
  10. Geef de aardappelpuree eventueel een bruin korstje onder de hete grill.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
485 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
8 gram
Zout
0 gram