Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
donderdag, 27 april 2017

Zalm-preischotel

Met goudbruin dakje van puree
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 500 gram aardappelen
  • 600 gram prei
  • 200 gram zalmfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½ citroen
  • ± 150 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de prei schoon en snijd de prei in smalle ringen.
  3. Kook de prei in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  4. Snijd de zalm in smalle repen en bestrooi ze met peper.
  5. Bak de zalm in de margarine gaar.
  6. Maak op smaak met wat geraspte citroenschil en citroensap.
  7. Maak van de gare aardappelen met peper, de hete melk en wat nootmuskaat een puree.
  8. Schep de prei in een ovenvaste schaal met daarop de zalm.
  9. Dek af met de aardappelpuree.
  10. Geef de aardappelpuree eventueel een bruin korstje onder de hete grill.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
485 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
45 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
8 gram
Zout:
0 gram

Bron(nen):