woensdag, 12 augustus 2020

Zoete aardappel met kaneelkip

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kippendijvlees
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  3. Maak de ui schoon en snijd hem in parten.
  4. Pers de knoflook uit boven de stukken zoete aardappel.
  5. Schep dit met de parten ui op het bakblik van de oven.
  6. Snijd het kippenvlees in repen.
  7. Meng er de kaneel, de koriander, wat peper en de olie door.
  8. Schep dit naast de aardappelen op de bakplaat.
  9. Laat alles in de hete oven in ca. 25 minuten gaar worden en bruin kleuren.

Menusuggestie

Lekker met gegrilde aubergine.
Hiervoor heb je nodig:

  • 1-2 gram aubergines
  • 1 eetlepel olie

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
430 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,3 gram