donderdag, 12 december 2019

Zoete aardappelstamppot met tempé

Een heerlijk stamppotrecept met tempé, wortel en sesamzaad om je vingers bij af te likken.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30
Ingrediënten:
  • 500 gram zoete aardappelen
  • 1 grote ui
  • 400 gram winterwortelen
  • 150 gram tempé
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • mespunt kaneel of piment
  • 3 theelepels sesamzaad
  • 100 ml groentebouillon met minder zout

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Pel de ui en snijd hem in snippers.
  3. Schrap de wortelen en snijd ze in plakken.
  4. Kook de aardappelen met de groente in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  5. Snijd de tempé in smalle repen.
  6. Verwarm de margarine en bak hierin de tempé bruin.
  7. Pers het teentje knoflook er boven uit en strooi er wat kaneel of piment over.
  8. Bak de laatste minuut het sesamzaad mee.
  9. Giet de aardappelen met de groente af.
  10. Stamp het wat kleiner.
  11. Voeg de hete bouillon toe en roer alles door elkaar.
  12. Schep de tempé erop.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
500 kcal
Eiwit:
15 gram
Koolhydraten:
65 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
0,4 gram

Bron(nen):