donderdag, 24 september 2020

Zomerse bonensoep met knapperige broodrepen

Het (oude) brood wordt in de pan lekker knapperig.

Ingrediënten

  • 1 kleine courgette
  • 100 gram nasivlees (of hamlap)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 250 gram soepgroente
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 sneetjes bruin- of volkorenbrood
  • 1 kleine pot witte bonen
  • Basilicum

Bereiding

  1. Was de courgette, verwijder de steelaanzet en snijd de courgette in blokjes.
  2. Verwarm de margarine en bak het vlees hierin. Strooi er wat peper over.
  3. Bak de soepgroente kort mee. Voeg de courgette, de tomatenblokjes en 2 dl water toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 5 minuten.
  4. Verwarm een (gril)pan.
  5. Pers het teentje knoflook uit boven een kommetje. Roer er de olie door.
  6. Snijd de boterhammen in smalle repen. Schep de knoflookolie door de repen brood en bak ze in een hete (gril)pian bruin en knapperig.
  7. Laat de bonen uitlekken, spoel ze af en schep ze door de soep.
  8. Warm het geheel goed door en maak de soep op smaak met peper en basilicum. Geef de broodrepen er bij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Witte bonen in blik of glas zijn gesteriliseerd en dus zeer lang houdbaar. Ze kunnen een paar jaar op kamertemperatuur bewaard worden zonder hun smaak, kleur en textuur te verliezen.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
520 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,8 gram