Zomerse erwtjessoep

Getty Images

Een erwtensoep smaakt ook heerlijk in de zomer.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 aardappelen
  • 1 ui
  • 150 gram broccoli
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram doperwten (diepvries of verse)
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • ½ klein bruin stokbrood
  • 1 teentje knoflook
  • Peper
  • 3 eieren

Bereiding

  1. Kook de eieren hard.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  3. Kook de aardappelblokjes in 5 minuten in wat water gaar.
  4. Roer de blokjes aardappel met een houten lepel tot puree.
  5. Maak de groente schoon.
  6. Snijd de ui in snippers, de broccoli in roosjes en de tomaten in stukjes.
  7. Fruit de ui met wat peper in de margarine glazig en pers de knoflook er boven uit.
  8. Voeg de broccoli, de tomaten, de doperwten, de gepureerde aardappelen en 500 ml water met het stukje bouillontablet toe en kook het geheel in 5-7 minuten gaar.
  9. Pel de eieren, hak ze grof en schep dit op de soep. Geef er het brood bij.

Ingrediënten over?

Broccoli:
Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft ongeveer vijf dagen goed in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
560kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
900 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum