
Getty Images
Een erwtensoep smaakt ook heerlijk in de zomer.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 aardappelen
- 1 ui
- 150 gram broccoli
- 2 tomaten
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 400 gram doperwten (diepvries of verse)
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- ½ klein bruin stokbrood
- 1 teentje knoflook
- Peper
- 3 eieren
Voedingswaarden
Energie
560kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
900 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Kook de eieren hard.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Kook de aardappelblokjes in 5 minuten in wat water gaar.
- Roer de blokjes aardappel met een houten lepel tot puree.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de broccoli in roosjes en de tomaten in stukjes.
- Fruit de ui met wat peper in de margarine glazig en pers de knoflook er boven uit.
- Voeg de broccoli, de tomaten, de doperwten, de gepureerde aardappelen en 500 ml water met het stukje bouillontablet toe en kook het geheel in 5-7 minuten gaar.
- Pel de eieren, hak ze grof en schep dit op de soep. Geef er het brood bij.
Ingrediënten over?
Broccoli:
Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft ongeveer vijf dagen goed in de koelkast.