Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zaterdag, 22 juli 2017

Zomerse erwtjessoep

Gezond groen soepje!
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 2 aardappelen
  • 1 ui
  • 150 gram broccoli
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olie
  • 400 gram doperwten (diepvries of verse)
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Kook de aardappelblokjes in 5-8 minuten in wat water gaar.
  3. Roer de blokjes aardappel met een houten lepel tot puree.
  4. Maak de groente schoon.
  5. Snijd de ui in snippers, de broccoli in roosjes en de tomaten in stukjes.
  6. Fruit de ui met wat peper in 1 eetlepel olie glazig.
  7. Voeg de broccoli, de tomaten, de doperwten, de gepureerde aardappelen en ½ l water met de groentebouillontablet toe en kook het geheel in 5-7 minuten gaar.
  8. Bak de vegetarische reepjes in de rest van de olie bruin.
  9. Pers het teentje knoflook er boven uit en maak het op smaak met peper. Schep de reepjes door de soep.

Menusuggestie

Lekker met bruin stokbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 6 sneetjes bruin stokbrood

Ingrediënten over?

Broccoli:
Bewaar broccoli in de koelkast. Het blijft ongeveer vijf dagen goed in de koelkast.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
610 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
65 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
20 gram
Zout:
2 gram