Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zondag, 25 juni 2017

Kahler, ziekte van (multipel myeloom, myelomatose)

Woekering van jonge plasmacellen (= myeloomcellen) in het beenmerg, die zich verspreid (= multipel) nestelen in de zachte, sponsachtige botdelen. Daarna groeien deze cellen uit tot plasmocytomen, die de groei en de bouw van het bot verstoren. Dit heeft weer stoornissen van het afweersysteem tot gevolg, waardoor de afweer tegen infecties wordt verzwakt. Bij tijdige ontdekking is een redelijke goede beheersing van de ziekte mogelijk.

Mogelijke verschijnselen (o.a.)
Verhoogd infectiegevaar, bloedarmoede (= anemie), botpijn, botaantasting, spontane botbreuken (= botfracturen) ook van de wervels, waardoor dwarslesie-verlammingen en veranderingen in het bloedbeeld en de bloedsamenstelling kunnen ontstaan.

Mogelijke behandelingen (o.a.)
- medicijnen: Alkeran®, Farmorubicine®, Farmorubicine®, Cytosafe®

Terug naar beenmerg-kanker