maandag, 26 oktober 2020

Tilapiafilet met worteltjessaus

Het verhaal van de worteltjes kent iedereen. Maar dat gezond eten goed is voor de ogen, is echt geen fabel. Met dit recept uit Gezond eten voor je ogen zet je een heerlijk visgerecht op tafel. En inderdaad, die worteltjes zijn hartstikke gezond voor je ogen.

Ingrediënten

  • 150 gram tagliatelle
  • 300 gram tilapiafilet
  • 300 gram sperziebonen
  • 300 gram worteltjes uit pot
  • 1 ui, fijngesneden
  • ½ eetlepel mosterd
  • 50 ml halfvolle of slanke kookroom
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 15 sprieten bieslook
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de ui. Voeg hier de uitgelekte worteltjes en de azijn aan toe en verwarm het geheel enkele minuten.
  2. Pureer de ui en worteltjes met een staafmixer, voeg de mosterd en kookroom toe en laat drie minuten koken. Breng de saus op smaak met de helft van de bieslook en eventueel wat zout en peper.
  3. Kook de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar. Voeg de tagliatelle toe en laat meekoken zo lang als op de verpakking staat aangegeven. Gaar ondertussen de tilapiafilet 10 minuten in een ingevette grillpan of -plaat, of met een scheutje olie in een koekenpan.
  4. Verdeel de pasta met sperziebonen over twee borden. Giet de worteltjessaus eroverheen en leg de tilapiafilet ernaast.
  5. Dit recept komt uit het boek Gezond eten voor je ogen.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Trefwoorden: