zondag, 22 mei 2022

Bescherm je make-up tegen warmte

Al die uren in de warmte op het strand en terras doen je make-up geen goed. Met de volgende tips blijf je er de hele dag fris en verzorgd uitzien!

Make-up kan bij hoge temperaturen smelten of uitlopen door kleine zweetdruppeltjes op je gezicht. Lippenstift en foundation zwichten als eerste voor de warmte. Maar ook een lijntje met kohlpotlood, lipgloss en vloeibare oogschaduw kunnen gaan uitlopen.

Producten smelten

Make-upproducten kunnen al smelten bij een klein beetje zon. Met 40 graden Celsius is er zelfs niets meer van over. Je gesmolten lippenstift is nog wel te gebruiken als je hem daarna een paar uur in de koelkast legt.

Met foundation wordt dit lastiger. De kwaliteit gaat achteruit en het is niet goed voor je huid. Laat je make-up daarom niet in de auto liggen, maar bewaar het op een koele, donkere plek in een koelbox of koelkast.

Tips en trucs voor zomermake-up

In de zomer heb je niet veel make-up nodig om er stralend uit te zien. Als je wel make-up wilt gebruiken, hebben wij een aantal tips en trucs om je de warme zomerdagen door te helpen.

  • Tegenwoordig is er veel make-up met een uv-filter op de markt. Foundations, maar ook mascara's, kohlpotloden, eyeliners en verschillende merken oogschaduw. Hiermee ben je meteen tegen de zon beschermd.
  • Reinig je gezicht grondig voordat je make-up aanbrengt. Als je huid vettig is, loopt make-up in de zon nog sneller uit.
  • Smeer je gezicht in met zonnebrandcrème voordat je foundation aanbrengt. Als deze goed ingetrokken is, beschermt het je make-up. Ook beschermt het je gezicht tegen verbranding.
  • Gebruik waterproofmake-up (mascara, eyeliner en zelfs foundation). Ze zorgen ervoor dat je zorgeloos het water in kunt zonder dat je make-up uitloopt.
  • Bronspoeder zorgt ervoor dat je gezicht niet gaat glimmen.
  • Glitterpoeder accentueert je bruine kleur en geeft een mooi glanslaagje.
  • Je lippen hebben wat te verduren in de felle zon. Lippenstift, lipgloss of lippenbalsem met uv-filter beschermen je lippen tegen de zon.
  • Vloeibare make-up (bijvoorbeeld oogschaduw) is niet aan te raden. Grote kans dat het smelt en dat geeft geen mooi effect.
  • Ga je na een dagje strand of shoppen nog ergens naar toe? Neem dan wat make-up mee en doe dat aan het eind van de dag op.
Trefwoorden: