Net getest: mineraal poeder als zonbescherming

Dagelijkse bescherming in poedervorm

Getty Images

Je huid beschermen tegen de zon is belangrijk. Nu weten we dit allemaal wel en als we een dagje naar het strand of naar buiten gaan, smeren de meeste mensen zich dan ook wel goed in tegen de zon. Maar smeer jij dagelijks je gezicht in met zonbescherming? Alleen al om je huid te beschermen als je naar je werk fietst of naar het station. Ik niet, terwijl ik wel een gevoelige huid heb. De Sunday Brush zou hier ideaal voor zijn, een mineraal poeder als zonbescherming. Voor Gezondheidsnet testte ik het uit.

Regelmatig komt het voor dat ik 's avonds met een rood hoofd zit, omdat ik onbeschermd door de zon ben gefietst of heb gelopen. Want ach ja, ik was maar heel even buiten, toch? Maar juist op die momenten is het ook heel belangrijk om je goed te beschermen, dagelijks dus, want de cijfers liegen er niet om: ongeveer 1 op de 6 Nederlanders krijgt huidkanker. En de belangrijkste oorzaak: de zon!

Als ik dit zo schrijf, vraag ik me af waarom eigenlijk niet? Het antwoord weet ik al snel: crème is vaak vet, het voelt niet lekker en ik krijg er vaak pukkeltjes van. Ook is het allemaal zo'n gedoe 's ochtends: eerst smeren dan poeder om het glimmende weer weg te krijgen, etc.

Op de Gezondheidsbeurs kom ik Nicole van Sunday Brush tegen. Ze vertelt dat zij en haar man altijd veel gereisd hebben. En dat in 2010 bij haar man in zijn gezicht huidkanker werd geconstateerd. Vanaf die tijd zijn ze erg voorzichtig met blootstelling aan zon. Ze probeerden verschillende producten, maar alle zonbeschermingsproducten hadden dezelfde nadelen: ze waren vet, kleverig en het gaf hem huidproblemen als acne en irritatie door zijn gevoelige huid. Nicole besloot om het perfecte product te zoeken. Deze zoektocht resulteerde uiteindelijk in de ontwikkeling van Sunday Brush. Dat klinkt interessant. Zou het wat voor mij zijn?

Wat is het?

Sunday Brush is een zonbescherming in poedervorm. Het biedt optimale dagelijkse bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon. Het is een 100 procent natuurlijk product, het mineraal poeder heeft een hoge UV beschermingsfactor van SPF 50 en beschermt zowel tegen UVA als UVB. Sunday Brush is ecologisch, dermatologisch getest en diervriendelijk. Hierdoor is het voor iedereen geschikt, dus ook voor mensen met een gevoelige huid.  Het zou makkelijk aan te brengen zijn, je krijgt er geen wit of glimmend gezicht van, biedt zonbescherming en dat zonder allergische reactie.

En, werkt het?

Ja, ik vind het een fijn product. Het grote voordeel van de Sunday Brush vind ik dat ik het kan gebruiken over mijn dagcrème heen. Ik heb altijd erg rode wangen met veel oneffenheden en een gevoelige huid. Het poeder zorgt voor een egale tint en mijn rode wangen vallen minder op. Ook heb ik een vrij droge huid en vaak krijg ik bij het gebruik van poeder dat je van die velletjes gaat zien rondom de neus, maar daar heb ik nu geen last van. En het belangrijkst: mijn huid reageert er goed op. Vaak krijg ik van producten een nog rodere, warmere huid en meer pukkeltjes, maar dat is nu niet het geval. En daarnaast beschermt het mijn huid dus goed tegen de zon. Na een wandeling van drie uur in de voorjaarszon is mijn gezicht niet roder of verbrand.

Meer informatie over Sunday Brush kun je vinden op www.sundaybrush.com. Er zijn drie verschillende tinten verkrijgbaar: fair, medium en tan. In de zomer (2021) wordt de nieuwe kleur dark, voor de donkere huidtint, toegevoegd aan de collectie. Eén brush kost €49.95. Bij intensief dagelijks gebruik doe je daar minimaal drie maanden mee.

Auteur