woensdag, 3 juni 2020

Eén op de drie vrouwen wordt moeilijk zwanger

BAARN - Een op de drie vrouwen heeft in haar leven problemen met de vruchtbaarheid gehad. De leeftijd waarop vrouwen proberen zwanger te raken, heeft daar veel mee te maken.

Het Britse magazine Red ondervroeg 2.628 vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 37 jaar over hun vruchtbaarheid. Daaruit bleek dat één op de drie vrouwen vruchtbaarheidsproblemen heeft gehad.

Bovendien bleek dat zeven op de tien kinderloze vrouwen ouder dan dertig jaar bang zijn dat ze problemen zullen hebben met zwanger worden. De meesten stellen zichzelf dan weer gerust met het idee dat ze altijd nog hun toevlucht kunnen zoeken tot een IVF-behandeling.

Ook geeft het onderzoek aan dat vrouwen die een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan meestal meer dan één behandeling nodig hebben. Meer dan de helft van de vrouwen heeft drie of meer behandelingen nodig.

Begin twintig
In een reactie wijst de British Fertility Society erop dat vrouwen te laat aan kinderen beginnen. “We kunnen er niet omheen dat vrouwen het beste moeder worden als ze begin de twintig zijn, ook al strookt dat niet met onze maatschappij”, luidt het.

Volgens Britse gegevens blijkt dat slechts een kwart van de vrouwen die IVF ondergaan uiteindelijk moeder worden. Eenmaal de veertig gepasseerd, daalt dat aantal zelfs tot 13 procent.

Bron(nen):

  • GezondheidsNet.be