Pilates met je baby

Nieuwe sportvorm: Pilates Together

Getty Images

Net bevallen en nog op zoek naar de ideale manier om de overtollige zwangerschapskilootjes er weer af te trainen? Dan is de nieuwe sportrage uit New York misschien wel iets voor jou. Pilates Together is een sport waarbij je baby gewoon meedoet!

De meeste jonge moeders hebben geen tijd om vlak na de bevalling te gaan sporten. Lukt het hen toch, dan voelen ze zich schuldig omdat ze hun baby achterlaten.

Buikspieren trainen
Om hier iets aan te doen, bedacht de New Yorkse pilatesinstructrice Jennifer Marshall een nieuwe vorm van pilates: Pilates Together. Hierbij doet je baby gewoon mee.

"Pilates staat al langer bekend als ideale sport voor na de bevalling", zegt Jennifer. "Pilates traint immers net die plaatsjes die de afgelopen maanden het meeste hebben afgezien en schreeuwen om weer in model te komen."

"Pilates Together doet daar nog een leuk extraatje bovenop. Deze vorm zorgt ervoor dat je, terwijl je traint, een band kweekt met je kind. Gedurende de hele les heb je namelijk contact met je kind. Terwijl je kindje gezellig op je buik ligt, train je je buikspieren, met de baby als extra gewicht. Om de armen te trainen, houden we de baby in de lucht…"

Draagposities
"Maar er is meer. Tijdens de lessen verstevigen we niet alleen de buik- en beenspieren, er gaat ook speciale aandacht uit naar de rug en draagposities van je kindje."

Zo leert Jennifer de jonge moeders hoe je op en veilige manier je kind kunt dragen. "Wanneer vrouwen hun kind dragen, gebruiken ze maar al te vaak hun heup als rustpunt, maar het is belangrijk regelmatig te wisselen van kant. Anders ga je je rug te veel belasten en heb je meer kans op rugklachten."

Verder geeft ze ook nog stretchoefeningen mee voor moeders die hun kind in een draagzak dragen.